Företaget

Klässbols Konfektyr nära Klässbols Linneväveri

Stig Johansson startade vad som nu är Klässbols Konfektyr i närheten av Klässbols Linneväveri1964 började Stig Johansson att tillverka marknadskonfekt i sitt bageri i Örebro. Efter några år hade karamelltillverkningen växt så mycket att Stig och Inger slutade med bageriet och startade Ingers Karameller 1967.

2008 tog Tina Lidh över Ingers Karameller och tre år senare flyttade tillverkningen med henne hem till Klässbol. Råvarorna och recepten är desamma idag som på sextiotalet och vår marknadskonfekt smakar precis som när du var liten.

Idag har Företaget Klässbols Konfektyr inte bara etablerat sig som en del av det besökstäta Klässbol där man nu är ett turistmål bland de andra på orten som Klässbols Linneväveri. Vi är också kända över hela Värmland genom flitigt medverkande på marknader och event. Vi är fortfarande ett litet företag som bara jobbar med hantverksmässig tillverkning. Vi förlitar oss på skicklighet och entusiasm istället för datastyrning och massproduktion. Men så smakar våra produkter väldigt gott också.

  

Du kan handla karamellerna på olika platser över marknadssäsongen, hälsa på i karamellfabriken eller köpa direkt här i vår webbshop. Det enklaste alternativet. Vi har också startat ett glasskafé, med hemgjord glass så klart.

Välkomna